36
62

TENS verminder pijn zonder medicijnen

Als je vaak last hebt van pijn, is het logisch dat je aan medicijnen denkt. Het is vandaag de dag in veel gevallen niet meer nodig om veel medicatie te gebruiken om pijn te bestrijden. Sinds het TENS apparaat op de markt is, is gebleken dat veel mensen met pijnklachten er veel baat bij hebben.

Een TENS apparaat, wat is dat?

Een TENS apparaat is klein apparaat dat werkt met enkele batterijen. Middels elektroden, die aan kleine kabeltjes vastzitten, geeft het apparaat stroomstootjes af. Dit is niet pijnlijk noch storend. Het helpt enorm als men pijnklachten heeft. Het TENS apparaat is geschikt voor allerlei soorten pijn, van pijn die ontstaat door een sportblessure tot chronische pijn.

Hoe werkt het?

tens apparaatDe werking is vrij simpel. Doordat het apparaat middels plakkers een elektrische puls afgeeft aan de zenuwen die pijn veroorzaken, verdwijnt de pijn. In veel gevallen zal de pijn helemaal verdwijnen, in andere gevallen neemt de pijn duidelijk af. Maar een TENS apparaat werkt vrijwel altijd bij pijnklachten. Dit heeft mede te maken met het aantal programma’s dat men kan instellen, en de plek waar men de elektroden plakkers plaatst. Bij zeer heftige pijn kan een ander programma worden ingesteld dan bij lichte pijn.

Zelf een TEST apparaat bestellen

In bepaalde gevallen zal een arts een TENS apparaat aanraden, maar de meeste mensen, kopen er zelf een. De kosten zijn relatief laag. Zeker als men de kosten van soms dure medicamenten vergelijkt met de kosten van een TENS apparaat. Voor minder dan €20,- kan je al een TENS bestellen. Binnen enkele dagen is het apparaat in huis en direct klaar voor gebruik. Er zit een duidelijk handleiding bij maar eigenlijk is deze overbodig, het is namelijk erg makkelijk om het apparaat in gebruik te nemen. In tegenstelling tot medicatie zult u binnen enkele seconden al een vermindering van de pijnklachten ervaren.